torstai 10. maaliskuuta 2016

Sitruunainen rahkakakku

Pikkusisko on ollut muutaman päivän mun luona viettämässä talvilomaa ja eilen päätettiin leipoa jotain naistenpäivän kunniaksi. Yritettiin keksiä jotain hieman terveellisempää, mutta nopeaa. Päädyttiin lopulta juustokakkuun, jonka täyte tehdään rahkasta. Ohje on alunperin Valiolta, mutta muokkasin sitä hieman. Kakusta tuli niin hyvää, että päätin jakaa ohjeen teillekin. Raikasta ja hedelmäistä.Pieni vinkki, että kakku on vielä parempaa seuraavana päivänä, kun se on ollut yön yli jääkaapissa. :)


Ainekset:

Pohja:  
n. 1/2pkt digestive-keksejä
n. 1dl sulatettua rasvaa (itse käytin keiju-margariinia) 

Täyte:
2prk Valio maustettua rahkaa sitruuna
2prk creme fraichea
1 kananmuna
2rkl perunajauhoja
1/2dl sokeria
(1rkl vaniljasokeria)

Koristeluun persikka-päärynä pilttiä ja säilykepersikoita

1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit, sulata rasva - > sekoita ja taputtele vuoan pohjalle. 
2. Yhdistä täytteen ainekset - > vatkaa vatkaimella n. 1min. 
3. Kaada täyte pohjan päälle ja paista kakkua uunin alatasolla 175asteessa n. 30min. 
4. Jäähdytä huoneenlämmössä - > siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi, koristele ja herkuttele! :) 

♥ E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti