perjantai 29. joulukuuta 2017

Pipari-luumukakku

Joulukuun alussa postasin teille helposta ja nopeasti valmistuvasta jouluisesta juustokakusta. Tein joulupäiväksi hieman toisenlaisen jouluisen juustokakun, joka on vielä hieman edeltäjäänsä helpompi valmistaa. Jos joku vielä mietiskelee uudenvuoden tarjottavia, niin tässäpä olisi yksi hyvä ehdokas makeaksi herkuksi. Onhan tää vähän jouluinen, mutta ainakin mun mielestä voisi sopia myöskin uuteenvuoteen. Ohjeen katsoin alunperin Valion sivulta, mutta osa aineksista oli loppu kaupasta, niin jouduin vähän soveltamaan itse.

Pipari-luumukakku 

Pohja: 
175g ohuita piparkakkuja 
75g juoksevaa margariinia 

Täyte: 
5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 prk (à 200g) vaniljarahkaa
½ - 1 prk luumumarmeladia 

Koristeluun esimerkiksi suklaakonvehteja 



1. Vuoraa irtopohjavuoan (⌀20cm) pohja ja reunat leivinpaperilla.
2. Murskaa piparit ja sulata margariini. Sekoita keskenään ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
4. Vaahdota kerma ja sekoita se rahkan kanssa.
5. Lisää täytteeseen myös luumumarmeladi ja sekoita.
6. Lusikoi täyte piparipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja hyydytä jääkaapissa n. 4 tuntia tai yön yli.
7. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua esimerkiksi suklaakonvehdeilla.
8. Herkuttele! ♥


 
 ❤ E

2 kommenttia:

  1. Sun leivonnaiset ovat kyllä aina niin söpön näköisiä, tääki on aivan ihana!♡

    VastaaPoista